Fick frågan hur vår roll förändrats på senare år…

Idag blev jag intervjuad av en ekonomistudent som skriver uppsats om förändringen på senare år av redovisningskonsultens roll. Som vanligt gillar jag sånt här. Det ger ju utrymme för eftertanke!

Det är inte litet som förändrats. Innan REKO fanns var det inte särskilt klart vare sig för oss eller kunderna vad en redovisningskonsult skulle göra. Bokföring. Mmmm, men hur och när och varför osv…. Suget efter förändring var stort hos några konsulter, andra har tyckt att ”ordentlighetsökningen” varit jättejobbig!

Tidigare var det vi själva som fick sätta ner foten och säga ”because I say so”, när kunderna stretade emot ordentligheten. Med REKO som stöd i ryggen är det lättare för för alla här på byrån att vara tydliga med ”vad som gäller”.

Vad har mer hänt? TEKNIK så klart. Vi önskar alla att tekniken kunde blåsa bort alla tråkiga papper och att saker bara skötte sig själva, men så är det ju inte…. vi får nya problem – gissar att ni känner igen det från era branscher…..

Gemensamt för alla förändringar är att vi går mot större ordentlighet….. den som inte är ordentlig vinner inget på digitalisering och teknifiering…… rätt från början – ordning och reda – det håller än!

Dela detta inläggShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

1 Response

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *